BATONIKI PROTEINOWE Z PESTKAMI DYNI, MIGDAŁAMI I SEZAMEM

0 (0 ocen)

Pyszne batoniki energetyczne/ proteinowe. Dodadzą nam sił na cały dzień, a zwłaszcza jeśli podczas dnia mamy dużo pracy, dużo wysiłku lub po prostu dużo ćwiczymy.

Składniki:

  • odżywka białkowa truskawkowa 150 gram
    płatki owsiane 3/4 szkl.
    mleko 1/5 % 150 ml.
    masło orzechowe 1 łyżka
    pestki dyni 50 gram
    migdały 50 gram
    sezam 50 gram
    maliny 1/2 kubka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Pesto

Batoniki proteinowe z pestkami dyni, migdałami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bl0e0w 1. W misce umieścić posiekane migdały, dynię oraz sezam.
  • image-06ityjx 2. Mleko ugotować z masłem orzechowym. Dodać odżywkę białkową. Mieszać do rozpuszczenia i zgęstnienia ( masa będzie mocno gęsta)
  • image-10xvvht 3. Masę białkową dodać do nasion dyni i reszty. Dodać maliny i dokładnie utrzeć ze wszystkimi składnikami.
  • image-1emseey 4. Dodać płatki owsiane i wymieszać.
  • image-0xyu5mq 5. Przełożyć do małej formy keksowej wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 10 minut. Następnie wyciągnąć i poczekać, aż wystygnie. Pokroić w małe batoniki.

Porady

Batoniki najlepiej smakują na następny dzień, kiedy przeleżą całą noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować