Bajaderki z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne malutkie bajaderki z resztek biszkoptu oraz z dodatkiem bakalii, likieru oraz kolorowych galaretek czyli pozostałości po świątecznych wypiekach, szybkie i dziecinnie proste :) W wersji dla dzieci należy pominąć likier.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 360 g biszkoptu kakaowego
    100 g masła
    5 orzechów pekan
    5 orzechów włoskich
    4 migdały
    4 orzechy laskowe
    2 łyżki cukru pudru
    6 kostek galaretki w cukrze
    2 kieliszki likieru czekoladowego
    1/2 opakowania kokosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Bajaderka

Bajaderki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszysto dodać bardzo drobniutko posiekane bakalie, galaretkę w cukrze, likier oraz pokruszony biszkopt. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych. Odstawić do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować