REKLAMA

Bajaderki

wyświetlono: 865 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Odkąd pamiętam za dziecka to właśnie bajaderki były moim ulubionym smakołykiem, nigdy ich sobie nie odmówiłam i tak zostało do tej pory. Zawsze gdy zostanie mi trochę okruchów z pieczenia, zagniatam i formuję przepyszne bajaderki. Ja swoje otoczyłam w mielonych migdałach, mielonych biszkopcikach oraz wiórkach kokosowych.

opublikowany: 04.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g biszkoptu kakaowego
    100 g powideł śliwkowych
    50 g serka mascarpone
    4 łyżki galaretki w cukrze
    50 g czekolady
    łyżka kakao
    4 łyżki alkoholu

    Dodatkowo:
    mielone biszkopciki jasne
    mielone migdały
    wiórki kokosowe
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkruszyć biszkopt kakaowy, dodać powidło, galaretkę, serek mascarpone, czekoladę, rozpuszczoną czekoladę, kakao oraz alkohol. Wszystko wyrobić ręką aż ciasto zrobi się ,,zbite,, w razie gdyby się nie chciało zlepiać dodać łyżkę serka mascarpone. Biszkopty zmielić w misie od blendera, migdały również.
  • 2. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i otaczać w mielonych migdałach, mielonych biszkoptach oraz wiórkach kokosowych.

Notka redakcyjna

Porady

Do bajaderek możemy dodać ulubione bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE