Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream, to urozmaicenie tradycyjnej babki. Smaczna i w miarę prosta. Dodatki typu czekolada i cukierki krówki sprawiają, że ciasto smakuje i wygląda super.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 2 szklanki
    - margaryna: 20 dekagramów
    - irish cream: 140 mililitrów
    - cukierki krówki: 20 dekagramów
    - czekolada twarda: 0.5 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier puder do posypania: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Cukierki Krówki Jajko

Babka pieguskowo - ciągutkowa z irish cream. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream 1. Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Do jednolitej masy dolewamy Irish Cream i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy aż połączą się składniki. Cukierki "Krówki" tniemy na trzy części.
    Czekoladę kroimy w drobną kostkę - wrzucamy i chwilkę miksujemy ( ok 5 s ). Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 min. w temp. 180'C. Gotowe letnie ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować