Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream, to urozmaicenie tradycyjnej babki. Smaczna i w miarę prosta. Dodatki typu czekolada i cukierki krówki sprawiają, że ciasto smakuje i wygląda super.
Babka pieguskowo - ciągutkowa z irish cream. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Do jednolitej masy dolewamy Irish Cream i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy aż połączą się składniki. Cukierki "Krówki" tniemy na trzy części.
Czekoladę kroimy w drobną kostkę - wrzucamy i chwilkę miksujemy ( ok 5 s ). Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 min. w temp. 180'C. Gotowe letnie ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!
Komentarze