Irish Cream

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty w przygotowaniu likier na bazie irlandzkiej whiskey, mleka skondensowanego i śmietanki. Na babskie spotkania idealny :)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2/3 szklanki irlandzkiej whiskey
    2/3 szklanki niesłodzonego mleka skondensowanego
    2/3 szklanki śmietany 30 %
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    3 łyżki cukru pudru
    2 łyżeczki syropu waniliowego(takiego do kawy) lub ekstraktu waniliowego
    1 płaska łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki Likiery Kawy

Irish cream - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku, dodać kakao, dokładnie wymieszać.
    Whiskey wymieszać z mlekiem skondensowanym. Następnie dodać ciągle mieszając, śmietanę, kawę, syrop waniliowy i cukier. Ewentualnie jeszcze dosłodzić do smaku.
    Przechowywać z lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kawa rozpuszczalna Likier Mleko Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować