Babeczki czekoladowe do koszyczka wielkanocnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, cukier waniliowy, cukier i mieszamy całość rózgą. Wlewamy mleko i olej, łączymy wszystkie składniki. Następnie przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wsypujemy do płynnej masy jajecznej. Krótko mieszamy do połączenia składników.
2.Gotowe ciasto wylewamy do foremek silikonowych lekko natłuszczonych olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 °C na 15 minut (do suchego patyczka).
3.Po wyjęciu z piekarnika studzimy i ostrożnie wyjmujemy z foremek. Możemy babeczki dowolnie udekorować na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Babeczki czekoladowe do koszyczka wielkanocnego gotowe!
Komentarze