Puszysta babka cytrynowa.

  • wyświetlono: 33702 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Babka o smaku cytrynowym, smaczna i pulchna.szybka w wykonaniu i zawsze się udaje.

zielony liść
  • 50min

Składniki

4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki oleju
sok i skórka z 1 cytryny
szczypta soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do dekoracji

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Puszysta babka cytrynowa.

  • 1. Białka ubić z solą, dodać cukier, żółtka. Po ubiciu jajek wsypywać po trochu mąkę z proszkiem, olej oraz sok i startą skórkę z cytryny. Mieszać na małych obrotach miksera. Ciasto wylać do foremki keksowej o długości ok.30 cm i piec 40 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciedanie świąteczneBabka wielkanocnaSzybkie ciastopuszysta babkapolska kuchnia łatwa babka cytrynowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Babka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Puszysta babka z serkiem waniliowym

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych...

image-1wkbuy8

Dodane przez: IzabelaT

BABKA CYTRYNOWA

Babka piaskowa obłędnie pachnąca...

Puszysta babka z rodzynkami

Dodane przez: bienpyt

Puszysta babka z rodzynkami

Bardzo delikatna i puszysta babka...

Babka cytrynowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Babka cytrynowa

Babka jest bardzo wilgotna i ma...

image-18ujkmq

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Rafaello - puszysta babka kokosowa

Puszysta, lekka, kokosowa, bardzo...

image-2a6qhwp

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

BABKA CYTRYNOWA

To jeden z tych przepisów, które...