REKLAMA

Puszysta babka cytrynowa.

wyświetlono: 52450 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Babka o smaku cytrynowym, smaczna i pulchna.szybka w wykonaniu i zawsze się udaje.

opublikowany: 07.09.2014
Udostępnij Pinterest
  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki oleju
    sok i skórka z 1 cytryny
    szczypta soli
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do dekoracji
Ocena:

(średnia 4.5 z 149 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z solą, dodać cukier, żółtka. Po ubiciu jajek wsypywać po trochu mąkę z proszkiem, olej oraz sok i startą skórkę z cytryny. Mieszać na małych obrotach miksera. Ciasto wylać do foremki keksowej o długości ok.30 cm i piec 40 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: BARB 65283227_201192117466427_1378378167768580096_n

Puszysta babka cytrynowa

Idealna na Wielkanocny stół, zawsze udana i pyszna!

kategoria: Ciasta babki Desery opublikowany: 12.03.2014 | wyświetlono: 4476 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kamila26 miniaturka 3

Babka cytrynowa

Najlepsza babka cytrynowa jaką do tej pory jadłam. Polecam!

kategoria: babki babka wielkanocna Desery opublikowany: 27.08.2012 | wyświetlono: 455334 Książki kucharskie: 50 | Polecenia: 4

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE