Aromatyczna grillowana pierś w marynacie paprykowej/ sos słodko kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek zmiażdżyj, zmieszaj z kostka rosołową zmieszaną z oliwą, dodaj resztę przypraw, jeśli lubisz zsiekaj swoje ulubione zioła:bazylię, oregano tymianek. Nasmaruj wykrojone sznycle z piersi. Obficie je natrzyj i schłódź w lodówce prze 3-4 godziny. Grilluj lub smaż na teflonie. Poadwaj z ryżem na sypko i sosem słodko kwaśnymdomowej roboty.
Marchew i cebulę obrać i pokroić w kostkę ,papryki w kostkę a fasolkę w małe kawałki. Cukinię dokładnie umyć i pokroić bez skóry w większą kostkę. Ananasa odsączyć, pokroić w małą kostkę. Wodę zagotować z solą, cukrem, octem, sosem sojowym. Dodać pokrojone warzywa prócz cukinii i ananasa. Gotować do miękkości ,ale nie rozgotować. Potem dodać ketchupy, ananasa razem z sokiem,odsączoną kukurydzę, cukinię,wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku .Gotować do miękkości cukinii.
Komentarze