Aromatyczna grillowana pierś w marynacie paprykowej/ sos słodko kwaśny

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

IDEALNA SOCZYSTA, SUPER SOS....IDEALNA NA KAŻDĄ PORE ROKU....IDEALNA NA IMPREZE, OBIAD PRZEKĄSKE...

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Aromatyczna grillowana pierś w marynacie paprykowej





    czosnek 2 ząbki

    papryka słodka 2 łyżeczki

    papryka ostra 1/2 łyżeczki

    oliwa z oliwej 50 ml

    kostka rosołowa 1 sztuka

    sok z cytryny 3 łyżki

    pieprz gruboziarnisty

    pierś z kurczaka podwójna

    ryż biały

    sos słodko kwaśny domowej roboty


    Sos słodko kwaśny do grillowanej piersi bądź ryżu na sypko





    papryka czerwona

    cebula 1 szt

    marchew 1 duża

    cukinia 1 średnia

    kukurydza z puszki 1 puszka

    ząbek czosnku 1 szt

    fasolka szparagowa żółta 1 mała garść

    ananas świeży 1/2 sztuki

    ketchup pikantny 600ml

    ketchup łagodny 400ml

    woda 1 litr

    cukier 5 łyżek

    sól 1 łyżka

    ocet 10 % 4 łyżki

    sos sojowy jasny 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Aromatyczna grillowana pierś w marynacie paprykowej/ sos słodko kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek zmiażdżyj, zmieszaj z kostka rosołową zmieszaną z oliwą, dodaj resztę przypraw, jeśli lubisz zsiekaj swoje ulubione zioła:bazylię, oregano tymianek. Nasmaruj wykrojone sznycle z piersi. Obficie je natrzyj i schłódź w lodówce prze 3-4 godziny. Grilluj lub smaż na teflonie. Poadwaj z ryżem na sypko i sosem słodko kwaśnymdomowej roboty.




    Marchew i cebulę obrać i pokroić w kostkę ,papryki w kostkę a fasolkę w małe kawałki. Cukinię dokładnie umyć i pokroić bez skóry w większą kostkę. Ananasa odsączyć, pokroić w małą kostkę. Wodę zagotować z solą, cukrem, octem, sosem sojowym. Dodać pokrojone warzywa prócz cukinii i ananasa. Gotować do miękkości ,ale nie rozgotować. Potem dodać ketchupy, ananasa razem z sokiem,odsączoną kukurydzę, cukinię,wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku .Gotować do miękkości cukinii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować