Zielony chłodnik z ogórków i awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowa zupa, idealna na upały.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    3 duże ogórki
    330 g zsiadłego mleka
    500 g kefiru
    sól
    pieprz
    pęczek drobnego szczypiorku
    feta
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Zielony chłodnik z ogórków i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado, 2 ogórki, zsiadłe mleko i kefir zmiksować w blenderze kielichowym.
    Pozostałego ogórka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio do zmiksowanych składników.
    Zupę obficie doprawić solą i pieprzem oraz dodać pokrojony drobno sczypiorek. Schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem posypać pokruszoną fetą i polać oliwą, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować