Pesto szczypiorkowe z kwiatami bazylii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do potraw na zimno i ciepło

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: Pół kilo mlodej cebuli że szczypiorem ( Jak najwięcej szczypiorku)
    1 główka czosnku Łyżka soli
    Łyżka cukru
    Łyżeczka pieprzu
    Sok z 1 cytryny
    Pół szklanki oleju
    Łyżka kwiatów bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Pesto szczypiorkowe z kwiatami bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone cebulki blendujemy razem że szczypiorem, obranym czosnkiem , połową oleju, sokiem z cytryny Cukrem, solą i pieprzem. Pieniądze zblendowaniu dodajemy umyte kwiaty bazylii, przekładamy do małych słoików, wierzch zalewamy olejem. Zakrecamy. Pasteryzujemy około 20 minut.

Porady

Pesto jest ostre, dla złagodzenia smaku możemy dodać pesto do sosu jako przyprawę . Jeśli ktoś lubi ostre potrawy, pesto smakuje idealnie na zimno np Z wędlina, serem lub jajkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować