Pasztet z tuńczykiem i pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rybne specjały mogą przybierać bardzo różnorodne formy. Ostatnio przygotowałam taki pasztet, który podbił serca moich bliskich.

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki ugotowanej na półtwardo kaszy jęczmiennej pęczak

    2 opakowania tuńczyka w sosie własnym ( łącznie około350 gram gram)

    2 duże białe cebule

    4 jajka

    Sól, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasztet

Pasztet z tuńczykiem i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski razem z kaszą, odsączonym tuńczykiem i jajkami. Wsyp sól i pieprz ziołowy do smaku. Wymieszaj dokładnie. Przełóż do formy na pasztet o wymiarach około 13 na 35 cm. Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Ryby Tuńczyk Kasza pęczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować