Naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mieszamy wszystkie składniki na naleśniki w misce, tak aby nie powstały grudki.
2. Smażymy dość duże naleśniki .
3. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
4. Następnie rozmrażamy szpinak i dodajemy go na patelnię.
5. Mieszamy składniki na patelni, po czym dodajemy wszystkie przyprawy( sól, pieprz, cebulkę i czosnek).
6. Na samym końcu dodajemy starty ser (ilość wg uznania).
7. Mieszamy tak, aby powstała zwarta masa.
8. Przez chwile trzymamy jeszcze na patelni, aby ser dobrze się rozpuścił i był ciągnący.
9. Nakładamy nasz farsz na naleśnika i zawijamy tak jak naleśniki z serem.
10. Układamy naleśniki na talerzu, posypujemy resztą startego żółtego sera i wkładamy do mikrofalówki, aby ser na wierzchu rozpuścił się.
Komentarze