Naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem i serem żółtym

4.5 (196 ocen)

  • Łatwy

prosta, szybka i smaczna wariacja nt. naleśników

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - mleko tłuste: 250 mililitrów
    - woda gazowana: 250 mililitrów
    - jajko kurze,: 2 sztuki
    - sól drobna jodowana: 1 szczypta
    - szpinak w liściach (może być mrożony): 1 opakowanie
    - masło (kostka): 2 łyżki
    - czosnek ząbki utarte: 2 ząbki
    - ser żółty (kostka): 1 opakowanie
    - sól ,pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mieszamy wszystkie składniki na naleśniki w misce, tak aby nie powstały grudki.
    2. Smażymy dość duże naleśniki .
    3. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
    4. Następnie rozmrażamy szpinak i dodajemy go na patelnię.
    5. Mieszamy składniki na patelni, po czym dodajemy wszystkie przyprawy( sól, pieprz, cebulkę i czosnek).
    6. Na samym końcu dodajemy starty ser (ilość wg uznania).
    7. Mieszamy tak, aby powstała zwarta masa.
    8. Przez chwile trzymamy jeszcze na patelni, aby ser dobrze się rozpuścił i był ciągnący.
    9. Nakładamy nasz farsz na naleśnika i zawijamy tak jak naleśniki z serem.
    10. Układamy naleśniki na talerzu, posypujemy resztą startego żółtego sera i wkładamy do mikrofalówki, aby ser na wierzchu rozpuścił się.

    Smacznego ! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować