Muszle conchiglioni nadziane serami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

U mnie troszkę jak fuzja polsko -włoska, bo użyłam twarogu i naszego twardego sera Bursztyn.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 20 muszli conchiglioni,
    ser twardy Bursztyn do posypania,

    Na farsz:
    150 g ricotty
    150 g twarogu półtłustego,
    2 łyżki tartego sera Bursztyn,
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    Sól i czarny pieprz

    Na sos:
    kilka pomidorków koktajlowych,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    1 - 2 łyżki przecieru pomidorowego,
    1 łodyga selera naciowego,
    chlust oliwy,
    sól, pieprz, bazylia,
    woda.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Muszle conchiglioni nadziane serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle obgotować w słonej wodzie. Warzywa do sosu podsmażyć na oliwie, doprawić i rozrzedzić wodą. Sery połączyć ze sobą, doprawić przyprawami. Nadziewać muszle. Na dno naczynia wylać połowę sosu, na to ułożyć muszle z serem. Zalać wszystko sosem i posypać serem Bursztyn. Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować