Masełko cukiniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Masełko cukiniowe to bardzo aromatyczne wegańskie smarowidło , które zmieni każdą kanapkę.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg młodej cukini
    2 małe cebule
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki masła
    Sól
    Pieprz
    Płatki chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Przekąski

Masełko cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy I ścieramy na dużych oczkach solimy I.odstawiamy na 15 minut by puściła soki. W tym czasie obieramy cebule I kroimy w bardzo drobna kostkę . Smażymy na maśle na złoto , dodajemy odciśniętą cukinie I dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem oraz sola , pieprzem I płatkami chilli. Gotową masę przekładamy do pojemniczków po całkowitym wystudzeniu chowamy do lodówki .
    Podajemy z pieczywem .
    Smacznego

Porady

Masełko idealnie sie rozsmarowuje po wyjeciu z lodowki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Czosnek Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować