kanapeczki na krakersach z pastami

4.38 (164 ocen)

  • 30 min

Takie kanapeczki polecam na sylwestra, przyjęcia urodzinowe, imieninowe, karnawałowe i wszystkie inne. Są fajne bo zjada się je na dwa kęsy, dlatego idealnie się nadają na imprezy stojące, gdzie wystarczy przekąskę wziąć do ręki, bez potrzeby używania talerzyków.

  • 30 min

Składniki:

  • paczka krakersów solonych
    3 jajka
    120 g konserwy drobiowej
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki chrzanu
    pieprz
    koperek
    pomidorki koktajlowe
    oliwki czarne
    oliwki zielone nadziewane papryką
    2 kabanosy
    kilka rzodkiewek
    zielony ogórek
    2 ogórki konserwowe
    2 liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.38 (164 ocen)

Kanapeczki na krakersach z pastami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ajka ugotować na twardo. Obrać, wymieszać z połową majonezu i połową chrzanu, przyprawić pieprzem. Razem zmiksować na pastę, dodać posiekany koperek. Przygotować drugą pastę: Konserwę wymieszać z chrzanem i majonezem.
  • 2. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na krakersach. Na każdy nałożyć szprycą po trochę pasty. Kabanosy pokroić na grube plasterki, oliwki i pomidorki na połówki, resztę dowolnie. Udekorować kanapeczki według gustu.

Porady

Ważne jest aby nie przygotować ich zbyt wcześnie i żeby koniecznie pod pastę dać po kawałku sałaty bo inaczej krakersy odmiękną, a smaczne są jak są chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować