Masełko śledziowe

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepis pochodzi z bardzo starego zeszytu. Jest też notatka na marginesie, że małe kromeczki chleba z masełkiem śledziowym należy podać przed zupą. Mają pobudzić apetyt. Zupy powinny być dwie, do wyboru, a jedną z nich powinien być rosół.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • jeden płat śledziowy ( matiasy )
    mleko do wymoczenia
    50 g masła
    kromki chleba pełnoziarnistego
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Chleb Przekąski

Masełko śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Osuszyć i pokroić na małe kawałeczki. Przełożyć do miseczki i rozetrzeć. Dodać miękkie masło. Utrzeć razem na gładką masę. Posmarować cienko kromki chleba.
    Smacznego.

Porady

Śledzia można przepuścić przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować