Cukiniowe kluseczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kluseczki. Przygotowane z cukinii i podane z dodatkiem smażonej cebulki. Polecam na obiad.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 jajko
    10 -12 łyżek z czubkiem mąki pszennej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 duża czerwona cebula
    2 łyżki oleju
    woda do gotowana
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Jajko

Cukiniowe kluseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Ścieramy na tarce jarzynowej do miski i posypujemy solą. Mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy.
    Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Z cukinii odciskamy sok i dodajemy jajko oraz przyprawy, mieszamy. Dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy.
    Łyżkę zanurzamy w gotującej się wodzie i nabieramy małe porcje ciasta, a następnie wkładamy do gotującej się wody. Delikatnie mieszamy i gotujemy przez 2 - 3 minuty od wypłynięcia. Ugotowane kluseczki przekładamy na cedzak. Podajemy z omastą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować