MARMOLADA JABŁKOWO-MALINOWA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczny bo swojski

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:5,5 kg jabłek(miałam kwaskowate),
    pół kilograma malin,
    pół kilograma cukru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marmolada jabłkowo-malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Jabłka umyć,wyjąć gniazda nasienne,nie obierać ze skórki włożyć do sokownika,ściągnąć sok,pod koniec dodać maliny.Miąższ który powstał po odciągnięciu soku,przełożyć na durszlak i przecedzić ucierając łyżką aby nie było skórek.Gotowy powstały miąższ podsmażyć na wolnym ogniu,następnie dodać cukier według siebie,nadal smażyć aż do uzyskania gęstej konsystencji.Wkładać do słoików.Pasteryzować 10 minut od zagotowania.Wyszło mi 10 słoików różnej wielkości.

Porady

zawsze wykorzystuję wszystko,niczego w domu nie wyrzucam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować