Marmolada agrestowa

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna marmolada, idealna do naleśników i gofrów.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • agrest czerwony 1 kg,
    cukier 3 szk,
    woda 1/4 szk,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Marmolady

Marmolada agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest oczyścić i przełożyć do garnka. Następnie wlać wodę, wsypać cukier i gotować na małym ogniu 40 minut. Wszystko dokładnie rozdrobnić blenderem. Ciepłą marmoladę przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować