Marmolada agrestowa

  • wyświetlono: 140 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna marmolada, idealna do naleśników i gofrów.

zdjecie11
  • 12 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

agrest czerwony 1 kg,
cukier 3 szk,
woda 1/4 szk,

Sposób przygotowania przepisu:

Marmolada agrestowa

  • 1. Agrest oczyścić i przełożyć do garnka. Następnie wlać wodę, wsypać cukier i gotować na małym ogniu 40 minut. Wszystko dokładnie rozdrobnić blenderem. Ciepłą marmoladę przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marmoladaprzetwory na zimęmarmolada agrestowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

Marmolada wiśniowa

Dodane przez: Futka

Marmolada wiśniowa

Kocham domowe przetwory, które...

Konfitura truskawkowo agrestowa

Dodane przez: mysza75

Konfitura truskawkowo-agrestowa

Konfitura o lekko kwaskowym smaku.Będzie...

Marmolada cebulowa

Dodane przez: PolskaGotuje

Marmolada cebulowa

Ten niezwykły przetwór jest wyjątkowo...

image-1m4miyw

Dodane przez: egelina

Agrestowy dżemik

Pyszny dżem o lekko kwaśnym smaku.

korzenna marmolada dyniowa

Dodane przez: kinga_ka

KORZENNA MARMOLADA Z DYNI

Przepyszna korzenna marmolada z...