Strucla z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj oba cukry, jajka, ser, sól i masło. Zrób gładkie ciasto. Pod koniec wyrabiania dodaj czekoladowe groszki. Przykryj ciasto i odstaw na pół godziny – ma leżeć w temperaturze pokojowej.
2. Rozwałkuj ciasto na prostokąt i na środku umieść pasek z kremu czekoladowego. Ciasto włóż do szerszej formy keksowej, bądź obręczy z folii aluminiowej.
3. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut na blasze wyłożonej papierem.
4. Upieczoną struclę natrzyj masłem tak, aby wsiąkło w głąb ciasta. Następnie posyp z wierzchu grubo cukrem. Czynność powtarzać do wyczerpania składników na polewę.
Porady
Ciasto jest długo świeże, a leżakowanie nadaje mu aromatu i kruchości.
Komentarze