Jarskie pyzy z surówką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Wyjątkowe danie pyszne i sycące, a do tego naprawdę tanie. Polecam.Wspaniała alternatywa na bezmięsny obiad. Smaczna i pożywna.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:
    - 1 kg ziemniaków
    - 30 dag mąki pszennej
    - jajko
    - sól
    Farsz:
    - 35 dag zmielonego twarogu
    - 1 żółtko
    - 1 łyżka śmietany 18 %
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jarskie pyzy z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i zmiel w maszynce lub przepuść przez praskę. Wymieszaj z mąką, jajkiem i solą. Zagnieć ciasto. 2. Do twarogu dodaj żółtko, śmietanę i przyprawy – wymieszaj. 3. Ciasto rozwałkuj dość grubo i wykrój z niego krążki (np. szklanką lub filiżanką). Na każdy nałóż porcję farszu i starannie zlep tworząc zgrabne kulki. Gotuj w osolonej wodzie. Podawaj okraszone podsmażoną na maśle cebulką i surówką z czerwonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować