Serowe sakiewki z kantalupą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne serowe sakiewki z niespodzianką w środku egzotyczną kandyzowaną kantalupą-odmianą melona,było mega słodko i apetycznie!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto serowe:
    200 g twarożku mielonego
    300 g mąki tortowej
    16 g cukru waniliowego
    8 łyżek mleka
    5 łyżek oleju roślinnego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Nadzienie:
    300 g twarożku mielonego
    100 g kandyzowanej kantalupy
    2 żółtka
    2 czubate łyżki cukru
    1 czubata łyżka startej skórki z cytryny
    1 łyżka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Serowe sakiewki z kantalupą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Ciasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto.
  • Kantalupę kroimy 2. Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkę
  • mieszamy nadzienie 3. mieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie.
  • ciasto wałkujemy nakładamy nadzienie 4. Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około 14 równych części -prostokątów nakładamy łyżeczką na środek ciasta nadzienie ,
  • zawijamy sakiewki 5. brzegi lekko podnosimy i zlepiamy w niewielkie sakiewki.Wkładamy do nagrzanego do 170*c i pieczemy około 30 minut do koloru złocisto-brązowego.

Porady

Podajemy wystudzone z filiżanką ulubionej herbaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować