Serowe sakiewki z kantalupą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto.
2.Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkę
3.mieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie.
4.Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około 14 równych części -prostokątów nakładamy łyżeczką na środek ciasta nadzienie ,
5.brzegi lekko podnosimy i zlepiamy w niewielkie sakiewki.Wkładamy do nagrzanego do 170*c i pieczemy około 30 minut do koloru złocisto-brązowego.
Porady
Podajemy wystudzone z filiżanką ulubionej herbaty.
Komentarze