Ryż i warzywa z parowaru

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie robi się praktycznie "Samo". Jest bardzo smaczne, zdrowe i sycące. Taki ryż podaję także mojemy Synkowi Filipkowi, który wielbia jeść warzywa.

Składniki:

  • 100 g ryżu

    2 małe marchwie
    1/3 selera
    1 mały młody por
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 kalarepki

    1/3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż i warzywa z parowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj i obierz. Pora pokrój 1 pół plasterki , a resztę warzyw w kostkę
  • 2. Ryz wsyp do miski do gotowania ryżu, zalej wodą.
  • 3. Ryż i warzywa gotuj w praowarze ok 30 min
  • 4. Ryż odsącz z wody. Do ryżu dodaj warzywa oraz przyprawy, delikatnie wymieszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować