Roladki schabowe z parowaru

4.5 (196 ocen)

Pyszne roladki przygotowane w parowarze.

Składniki:

  • 4plastry schabu
    4 kabanosy
    1/4 papryki
    4plastry sera żółtego gouda
    Marynata:
    1 Łyżeczka musztardy sarepskiej
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    ½ łyżeczki Ziół prowansalskich
    Sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Roladki schabowe z parowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać.
  • 2. Kabanosy i paprykę pokroić w mniejsze kawałki.
  • 3. Plastry schabu rozbic cienko, z obydwu stron posmarować przygotowana marynatą. Na każdy połozyć plaster sera, kabanosy i paprykę. Zwinąć w roladkę i odstawić na min. 1 godzinę do lodówki
  • 4. Roladki zawinąć w folię aluminiową i umieścić na półkach parowaru. Parować przez 40minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować