sałatka jarzynowa z parowaru

4.49 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 ziemniaków
    mrożony groszek
    3-4 marchewki
    4-5 jajek
    połowa lub cały por
    4-5 ogórków kiszonych
    sól, pieprz, łyżeczka musztardy
    Majonez
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa Sałatki

Sałatka jarzynowa z parowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka jarzynowa z parowaru 1. W parowarze układamy warzywa które wymagają ugotowania -ziemniaki, marchew, jajka. Na najniższej półce te które potrzebują najwięcej czasu. Parujemy ok 25 min. Groszek mrożony dodajemy na 10 min przed końcem. Wszystkie składniki obieramy ze skórek, jajka z łupinek. Wszystko kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Doprawiamy i mieszamy dokładnie. Dodajemy majonez i mieszamy ponownie. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować