Dorsz z parowaru

4.49 (171 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe danie rybne– dorsz z parowaru z dodatkami.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    40 dag dorsza bez skórki(brzuszka)
    1 cytryna
    1 łyżeczka posiekanego koperku
    Sól, pieprz do smaku
    1 płaska łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Dorsz z parowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: dorsza opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki, natrzeć delikatnie solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Cytrynę pokroić w plastry.
    Na tacy parowaru ułożyć kawałki dorsza, położyć małe kawałki masła, dodać kilka plastrów cytryny. Ustawić parowar na 35 minut.
    Kawałki dorsza podawać z dowolną surówką, ziemniakami lub zielonym groszkiem.

Porady

1.Rybę można doprawić gotową przyprawą do ryb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować