Joanna Lendzion.
Przepyszna szybka rolada bezowa z bitą śmietaną i mascarpone to idealny deser do kawy. Super się sprawdzi nie tylko do niedzielnej kawy, ale i dla gości. Ta rolada kojarzy mi się z deserem z kawiarni, bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Jak się zapewne domyślacie zniknęła u nas w locie ptaka. Miękka beza, delikatnie chrupiąca, pyszny krem bita śmietana z mascarpone, a do tego ulubione owoce. W sezonie letnim polecam ulubione owoce sezonowe, ja dzisiaj użyłam frużelinę wiśniową, którą przygotowałam do słoików latem.
5 (4 ocen)
Porady
1 szkl. = 250 ml Rolada podczas zwijania może się trochę pokruszyć, w ogóle się tym nie przejmuj, w końcu to jest beza. Każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego jeśli beza będzie za bardzo ciemnieć z wierzchu musisz zmniejszyć temp. tu już na czuja z 10 stopni. Roladę bezową możesz dekorować dowolnie używając ulubionych owoców i nie tylko. Do dekoracji bez świetnie również się sprawdzi mięta.
Komentarze