Racuszki ziemniaczano- warzywne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

moja improwizacja ale wyszły bardzo smaczne

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 ziemniaków
    1 cebula posiekana drobno
    1 łyżka posiekanego koperku
    250 gram pieczarek startych na grubych oczkach
    125 gram szynki pokrojonej w kosteczkę
    3 krążki kapusty pekińskiej tj. 70 gram, poszatkować drobno
    3 jajka
    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    Sól, lub przyprawa uniwersalna
    Pieprz mielony kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Racuszki ziemniaczano- warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę ziemniaków zetrzeć drobno a resztę na grubych oczkach tarki.
    Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i smażyć racuszki na rozgrzanym oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.
    Ja podałam do nich cukinię marynowaną .
    Z tej porcji wychodzi około 28 placuszków.
    Dla odmiany zamiast pekinki można dodać paprykę żółtą lub czerwoną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować