Kisielowa babka cytrynowa z likierem

4.48 (201 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zwyczajna babka na oleju z dodatkiem kisielu cytrynowego. Idealna na poobiedni deser. Likier można pominąć.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    0,5 szklanki oleju
    0,5 szklanki cukru pudru
    1 i ¼ szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kisiel cytrynowy
    sok z połowy cytryny
    aromat cytrynowy
    2 łyżki likieru cytrynowego lub pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Kisiele Likiery

Kisielowa babka cytrynowa z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować i miksując przez ok 7 minut dodawać stopniowo cukier,gdy masa będzie puszysta zmniejszyć obroty do minimum i stopniowo dodawać mąkę połączoną z proszkiem i kisielem, Następnie dodać sok z cytryny, likier, stopniowo olej i na końcu dodać aromat cytrynowy.
    Przelać do formy babkowej lub keksowej. Piec w 180 st ok 30 - 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Kisiel cytrynowy Likier pomarańczowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować