REKLAMA

Ziemniaczano-Warzywne Kotlety

wyświetlono: 7441 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Wspaniały sposób na przemycenie warzyw i podania ich dzieciom oraz na po prostu tani obiad do 10zł :)

opublikowany: 04.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • około 250 g ugotowanych i przeciśniętych ziemniaków (najlepiej wczorajszych)
    1/3 paczuszki mrożonej mieszanki warzywnej (kalafiorki, fasolka szparagowa, kalarepa, marchew, por)
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki startego sera żółtego (mogą być też bez sera)
    1 jajko
    sól, pieprz, papryka słodka/ostra (dla dzieci pomijamy ostrą paprykę)
    mąką do obtoczenia kotletów (możemy użyć też bułki tartej)
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 187 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek i podgotowujemy z około 10 minut i następnie lekko studzimy.
    2. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub po prostu tłuczemy odnowa tłuczkiem, dodajemy warzywa jeśli są już pokrojone w kostkę jeśli nie to musimy niestety je pokroić ;)
    Dodajemy mąkę, jajko, przyprawy i mieszamy całość i formujemy kotlety.
    Obtaczamy je w mące lub bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: gotowanietoproste gotowanietoproste

Kotlety Warzywne Z Kuskusem

Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Kotlety są tanie, proste i bardzo smaczne :)

kategoria: kotlety Dodatki opublikowany: 10.04.2018 | wyświetlono: 7900 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE