Pieczona karkówka gyros

4.51 (202 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Cudowne kruche, soczyste mięso. Hit przyjęć. Podbija serca nie tylko mięsożerców. Do tego dziecinnie proste w wykonaniu. Po prostu ideał!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości
    sól, czarny pieprz, suszona cebula, czosnek granulowany, oragano, rozmaryn lub przyprawa gyros
    2-3 cebule
    butelka ketchupu pikantnego
Wystaw ocenę:

4.51 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros

Pieczona karkówka gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, każdy kawałek przyprawić przyprawami i złożyć z powrotem w jeden duży kawałek. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, dodać pokrojene w piórka cebule i zalać wszystko ketchupem. Piec pod przykryciem w temp 190 stopni C przez 70-80 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować