KARKÓWKA PIECZONA

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna , domowa wędlinka

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    sól, pieprz
    majeranek
    słodka i ostra papryka mielona
    6 ząbków czosnku
    pieprz kolorowy
    olej
    worek do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Karkówka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy. Nacieramy ze wszystkich strona sola, pieprzem, obiema paprykami,majerankiem. Czosnek przeciskamy przez praskę nacieramy również nim mięso. Tak przyprawione polewamy olejem, obsmarowujemy nim mięso ze wszystkim stronWkładamy do miski, która przykrywamy woreczkiem foliowym, odstawiamy na min 24 godz do lodówki. Po tym czasie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w rękawie do pieczenia. Pieczemy 1 godz 15 min w temp 170 st. Po upieczeniu rozcinamy rękaw, zostawiamy mięsa do przestygnięcia w piekarniku, zimne wkładamy do lodówki na min 12 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować