Pieczarki z farszem cukiniowo pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak dzisiaj sobie myślałam, co by tu zrobić... "znalazłam" pieczarki w lodówce a reszta już poszła sama :) Właśnie jestem po zjedzeniu ich i powiem Wam - chcę jeszcze :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki duże: 10 sztuk
    - pieczarki małe: 4 sztuki
    - pasta z suszonych pomidorów (u mnie pesto rosso): 5 łyżeczek
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona (mała): 0.5 sztuki
    - ser mozzarella: 80 gramów
    - masło: 1 łyżeczka
    - oliwki zielone: 10 sztuk
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Pieczarki z farszem cukiniowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek odrywamy nóżki, wnętrze pieczarek smarujemy pastą z suszonych pomidorów.
  • 2. Nóżki z pieczarek razem z 4 małymi pieczarkami, cukinią, papryką czerwoną kroimy w małą kosteczke, smażymy na maśle na mocnym ogniu. Oliwki kroimy w krążki, dodajemy do podsmażonego farszu, przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią ew odrobiną soli, pieprzu
  • 3. Mozzarellę kroimy na 10 kosteczek.
  • 4. Do każdej pieczarki układamy kosteczkę mozzarelli następnie nakładamy farsz. Grillujemy pieczarki ok 10 minut. Ew można podpiec w piekarniku na grillu.
  • 5. Przystawka idealna na każdą okazję:) Polecam!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Masło Oliwki Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować