Jagielniczek jogurtowy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD: Wiórki, płatki, migdały i kakao umieścić w malakserze, rozdrobnić, następnie dodać masło i cukier zmiksować do połączenia składników. Spód wyłożyć do małej tortownicy (18 cm do max 22 cm), równomiernie rozprowadzić i ugnieść.
2.MASA: Kaszę jaglaną przepłukać w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Do wrzątku dodać kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, szczyptę soli, gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Gotową całkowicie wystudzić.
3.Gotową kasze zmiksować blenderem na bardzo gładką masę. Następnie dodać jogurt, ksylitol, rozpuszczoną w wodzie żelatynę, dokładnie zmiksować.
4.Do tortownicy na spód wyłożyć kawałki ananasa i zalać masą z kaszy. Wstawić do lodówki na kilka godzin aż masa stężeje.
5.POLEWA: Do rozpuszczonego gorącego masła dodać pozostałe składniki, wymieszać, lekko przestudzić, polać ciasto.
Komentarze