Grillowane pieczarki z warzywnym farszem

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Jak sezon grillowy się skończy lub pogoda nie dopisze, to takie pieczarki śmiało przygotujecie także w piekarniku.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na 8 sztuk:

    8 dużych pieczarek portobello
    sól, pieprz

    FARSZ:

    1 cukinia
    1 czerwona i 1 żółta papryka
    1 czerwona cebula (ew. biała)
    1 kulka sera mozzarella
    100 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowane pieczarki z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, usunąć nóżki i niezbyt głęboko wydrążyć. Wydrążone pieczarki delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Nóżki i wydrążone części drobno posiekać, przesmażyć razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, cukinią i paprykami. Przesmażone i ostudzone warzywa wymieszać ze startym na tarce żółtym serem i mozzarellą. Farsz przyprawić solą i pieprzem. Farszem nadziać przygotowane wcześniej kapelusze pieczarek.

    Tak przygotowane pieczarki ułożyć na ruszcie (może być aluminiowa tacka). Grillować ok. 15-20 minut.

Porady

Mniej więcej tyle samo czasu zajmuje upieczenie pieczarek w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować