Smaczne babeczki,przygotowane częściowo z półproduktu,jakim są korpusy z kruchego ciasta i z samodzielnie przygotowanego farszu pieczarkowego.Przystawka efektowna,nie wymaga wielkiego nakładu pracy.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- babeczki z ciasta kruchego (gotowe/np. Dan Cake,): 10 sztuk
- pieczarki (lub grzyby leśne): 400 gramów
- cebula: 1 sztuka
- śmietana 18%: 2 łyżki
- sól: 2 szczypty
- pieprz: 1 szczypta
- bazylia (liście): 10 sztuk
Babeczki z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać w drobną kostkę,przesmażyć na oleju.Pieczarki posiekać,posypać solą,pieprzem.Wrzucić na rozgrzany olej wraz z cebulą,smażyć 4 minuty,wymieszać,następnie przykryć i dusić jeszcze 6 minut.Dodać śmietanę,ponownie wymieszać.
2.Babeczki napełnić gorącym farszem,udekorować listkiem bazylii.Można posypać tartym parmezanem lub polać pikantnym sosem pomidorowym lub ketchupem.
Komentarze