Babeczki z farszem pieczarkowym

4.5 (144 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne babeczki,przygotowane częściowo z półproduktu,jakim są korpusy z kruchego ciasta i z samodzielnie przygotowanego farszu pieczarkowego.Przystawka efektowna,nie wymaga wielkiego nakładu pracy.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - babeczki z ciasta kruchego (gotowe/np. Dan Cake,): 10 sztuk
    - pieczarki (lub grzyby leśne): 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 1 szczypta
    - bazylia (liście): 10 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Babeczki z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Cebulę posiekać w drobną kostkę,przesmażyć na oleju.Pieczarki posiekać,posypać solą,pieprzem.Wrzucić na rozgrzany olej wraz z cebulą,smażyć 4 minuty,wymieszać,następnie przykryć i dusić jeszcze 6 minut.Dodać śmietanę,ponownie wymieszać.
  • pieczarkowe pysznotki 2. Babeczki napełnić gorącym farszem,udekorować listkiem bazylii.Można posypać tartym parmezanem lub polać pikantnym sosem pomidorowym lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować