Pieczarki z farszem

  • wyświetlono: 1521 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczarki z farszem w panierce

  • 40min

Składniki

pieczarki ok. 20 szt
łopatka zmielona ok. 20 dag
kajzerka namoczona 1/2 szt
jajko ugotowane 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula drobno pokrojona 2 łyżki
jajko 3-4 szt
masło
bułka tarta
olej
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki z farszem

  • 1. Pieczarki obrać i wyłamać nóżki. Nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle, dodać do mięsa.
    Jajko drobniutko pokroić albo zetrzeć na tarce.
    (Ja miałam samo białko).
    Natkę posiekać i przygotowane składniki z odciśniętą bułką, cebulą dodać do mięsa.
    Zarobić masę mięsną i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać pieczarki.
    Jajka roztrzepać. Pieczarki panierować w jajku i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju kilka razy obracając.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylamięso mielonefarsznatka pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0m3868j

Dodane przez: mamajagody_2010

Rolada drożdżowa z farszem

Pokrojona w paseczki świetnie nadaję...

bułeczki z farszem

Dodane przez: marta625

Bułeczki drożdżowe z farszem

Bułeczki z farszem pieczarkowym

Kokony z farszem

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Kokony z farszem

Świetna przekąska na ciepło. Takie...

Jajka z sałatką

Dodane przez: alaaa

Jajka z farszem

Kombinacji na farsze do jajek jest...

image-1rwg0g2

Dodane przez: kuchenny świat

Rożki z salami z farszem

Pikantna kiełbaska z łagodnym farszem....

No ładne kwiatki

Dodane przez: Martyna1991

Kwiatki z farszem jajecznym

Kwiatki z ciasta francuskiego z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE