Pieczarki z farszem

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Pieczarki z farszem w panierce

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki ok. 20 szt
    łopatka zmielona ok. 20 dag
    kajzerka namoczona 1/2 szt
    jajko ugotowane 1 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    cebula drobno pokrojona 2 łyżki
    jajko 3-4 szt
    masło
    bułka tarta
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i wyłamać nóżki. Nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle, dodać do mięsa.
    Jajko drobniutko pokroić albo zetrzeć na tarce.
    (Ja miałam samo białko).
    Natkę posiekać i przygotowane składniki z odciśniętą bułką, cebulą dodać do mięsa.
    Zarobić masę mięsną i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać pieczarki.
    Jajka roztrzepać. Pieczarki panierować w jajku i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju kilka razy obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso Natka pietruszki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować