Paprykowe risotto z tymiankiem

4.48 (193 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny obiad dla zapracowanych

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż arborio: 200 gramów
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - olej: 4 łyżki
    - tymianek świeży - gałązki: 5 sztuk
    - sól: 1 szczypta
    - chilli suszone lub w proszku: 1 szczypta
    - koperek swiezy posiekany: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Paprykowe risotto z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż podsmażamy chwilę na oliwie, następnie dodajemy dwie szklanki wody bądź bulionu.
  • 2. Mieszamy i gotujemy aż ryż wciągnie całą wodę.
  • 3. Cebulę kroimy w kosteczkę i zarumieniamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę papryki i dusimy do miękkości.
  • 4. Tak przygotowane warzywa dodajemy do ryżu razem z łyżką przecieru. Doprawiamy posiekanymi ziołami, solą oraz chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować