Nadziane cannelloni w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy mięso, podsmażamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,wlewamy sos sojowy, przyprawiamy, smażymy. Na sam koniec dodajemy odsączony zielony groszek i posiekaną zieloną cebulkę, mieszamy, studzimy.
2.Masło roztapiamy w garnku. Cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do podsmażonej cebuli, chwilę dusimy aż pieczarki puszczą sok. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy gorący bulion.Gotujemy ok 15 min, przyprawiając do smaku. Wlewamy śmietankę, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy.
3.Formę smarujemy masłem. Makaron nadziewamy farszem i układamy w formie do zapiekania.
4.Na makaron wlewamy sos.
5.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy zapiekankę.
Komentarze