Cannelloni na słodko nadziane białym serem

4.48 (151 ocen)

Makaron cannelloni na słodko nadziany białym serem, zapiekany w śmietanie. Było pysznie.

Składniki:

  • 20 szt makaronu cannelloni
    Nadzienie:
    0,5 kg sera białego półtłustego
    1 jajko
    1 cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    400 ml śmietany 30%
    1 cukier waniliowy
    szczypta cynamonu
    łyżeczka masła
    rękaw cukierniczy
    forma do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Cannelloni Ser

Cannelloni na słodko nadziane białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie nadzienia 1. Ser biały zmiel, dodaj jajko oraz cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowany ser biały włóż do rękawa cukierniczego i nadziewaj makaronowe rurki.
  • Nadziewanie makaronu 2. Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Układaj nadziane cannelloni.
  • Przygotowanie śmietany 3. Śmietanę połącz z cukrem waniliowym oraz cynamonem.
  • Smacznego! 4. Zalej śmietaną cannelloni. Piecz pod przykryciem ok 45 min w temp. 180*C, do miękkości makaronu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier waniliowy Cynamon Makaron Sery Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować