Mini-ciasteczka z budyniem

4.98 (170 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na szybki podwieczorek polecam pyszne ciasteczka budyniowe. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Idealne z kubkiem mleka. Może je zabrać również na piknik. Upieczcie koniecznie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    półtorej szklanki mąki tortowej
    20 dag masła lub margaryny
    2 budynie czekoladowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
    pół szklanki cukru pudru
    1 jajko
    półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.98 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Budynie

Mini-ciasteczka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Formowanie ciasteczek. 1. Formowanie ciasteczek: Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki.
  • Do pieczenia. 2. Do pieczenia: Następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy, bo urosną.
  • Pieczenie. 3. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Podanie. 4. Podanie: Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
  • Ciasto. 5. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi dwie blaszki ciasteczek. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować