Ciasto Brzoskwiniowa delicja - bez pieczenia

4.46 (155 ocen)

  • 35 min

Pyszne warstwowe ciasto bez pieczenia na bazie herbatników,masy budyniowej i soczystych brzoskwiń pod galaretką. Ciasto nie jest trudne do zrobienia, jest ekspresowe w wykonaniu, polecam bo naprawdę pięknie się prezentuje. Moje ciasto znikło w kilka chwil :)

  • 35 min

Składniki:

  • Wymiary blaszki 21*21

    1 opakowanie herbatników 350 g
    250 g masła
    500 ml mleka
    2 budynie waniliowe na 1/2 l
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki cukru kryształu

    Oraz:
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.46 (155 ocen)

Ciasto brzoskwiniowa delicja - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu dodając cukry. Wystudzić. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodając po łyżce zimnego budyniu.
  • 3. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki.
  • . 4. W prostokątnej blaszce ułożyć warstwę herbatników,na ciastka wyłożyć 1/3 kremu budyniowego i równomiernie rozsmarować. Wierzch przykryć 1/3 owoców. Następnie na warstwie brzoskwiń ułożyć kolejne herbatniki,1/3 kremu budyniowego,1/3 brzoskwiń,resztę ciastek, pozostały krem oraz owoce. Całość zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować