KAPUSTA ZASMAŻANA Z JABŁKAMI

4.51 (144 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

POŁĄCZENIE KAPUSTY Z JABŁKAMI DAJE CIEKAWY SMAK

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta biała: 1 kilogram
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - TŁUSZCZ-MARGARYNA: 6 dekagramów
    - mąka: 2 łyżki
    - JABŁKA KWAŚNE: 3 sztuki
    - koperek zielony: 0.5 pęczka
    - woda: 2 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta zasmażana z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KAPUSTĘ POSZATKOWAĆ I ZALAĆ 2 SZKLANKAMI WRZĄCEJ WODY,DODAĆ 1/3 CZĘŚCI TŁUSZCZU,SÓL DO SMAKU I GOTOWAĆ OKOŁO 30 MIN.DO PRAWIE MIĘKKIEJ KAPUSTY DODAĆ OBRANE,POKROJONE W ÓSEMKI I WYDRĄŻONE Z NASION JABŁKA.DOGOTOWAĆ RAZEM ABY JABŁKA CZĘŚCIOWO SIĘ ROZGOTOWAŁY.ZROBIĆ ZASMAŻKĘ Z POZOSTAŁEGO TŁUSZCZU I MĄKI I DODAĆ DO KAPUSTY Z JABŁKAMI WYMIESZAĆ I 5 MINUT POGOTOWAĆ JESZCZE I POSYPAĆ NA KONIEC POSIEKANYM KOPERKIEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować