Kwaśnica po Żywiecku

4.51 (142 ocen)

  • 20 min

ten przepis dostałam od koleżanki z pięknego Żywca

  • 20 min

Składniki:

  • 75 dag.kapusty kwaszonej,2 litry wody,cebula,7 grzybków suszonych,80 dag.schabu z kością,25 dag.włoszczyzny,ząbek czosnku,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kwaśnica po żywiecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować schab z włoszczyzną.Mięso oddzielić od kości.Udusić kapustę z rozdrobnioną cebulą.Ugotować grzyby i pokroić w paski.Schab,kapustę i grzyby wrzucić do wywaru otrzymanego z gotowania schabu.Doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.Gotować 30 minut.Podawać z ziemniakami.

Porady

Ziemniaki kroje w kosteczkę i wrzucam do kwaśnicy na 30 min.jak się gotują wszystkie składniki razem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować