Bardzo tradycyjna zupa która u wszystkich gości dość często u mnie zmieniła charakter na orientalny
Składniki:
SKŁADNIKI:
2 Małe korpusy
1 duża marchew
1 pietruszka
Ćwiartka selera
Biała część pora
1 słoiczek koncentratu
1 puszka mleka kokosowego
3 cm imbiru
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki Vegety
2 łyżki masła
Makaron wg uznania
Pomidorówka z mlekiem kokosowym i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu Korpusy myjemy i wkładamy do garnka zalewamy wodą wkładamy liście laurowe i ziele angielskie wstawiamy do gotowania . Gotujemy aż korpusy się wygotują . W tym czasie obieramy włoszczyznę i ścieramy na tarce jarzynowej . Por kroimy w pół plasterki , imbir obieramy za pomocą łyżeczki i też ścieram ale na drobnych oczkach. Jak korpusy już się obgotowały to je wyjmuje i dokładam włoszczyznę , gotuję około 15 minut i dodaje przesmażony na maśle koncentrat pomidorowy oraz starty imbir . przegotowujemy jeszcze raz i wyłączam zupę wlewam mleczko kokosowe mieszam i gotowe smacznego .
Komentarze