OGÓRKOWE ZAWIJASKI z RICOTTĄ, PAPRYKĄ i OLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i lekka przekąska. Polecam na ciepłe, letnie dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże ogórki
    150 g serka ricotta lub owczego cserka caprino
    kilka czarnych oliwek (ok. 40 g)
    ok. 50 g czerwonej i zoltej papryki
    swieza bazylia
    szczypiorek
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sushi

Ogórkowe zawijaski z ricottą, papryką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki (ja używam obieraczki do warzyw).
  • 2. Papryke i oliwki pokroic w drobna kosteczke. Bazylie rozdrobnic.
  • 3. W miseczce polaczyc ser z 1 lyzeczka oliwy z oliwek, pokrojonymi warzywami (troszeczke zostawic do ewentualnej dekoracji) i bazylia. Doprawic sola i pieprzem.
  • 4. Na poczatek kazdego plasterka ogorka rozsmarowac troche serka a nastepnie zwinac i zwiazac szczypiorkiem. Ukladac na polmisku.
  • 5. Gdy wszystkie zawijaski beda juz gotowe, przy pomocy lyzeczki lub worka cukierniczego rozlozyc na kazda porcje pozostaly serek. Posypac pozostalym drobno pokroijonym szczypiorkiem i skropione odrobina oliwy.
    Buon Appetito!

Porady

Jesli ogorki sa wodniste, po pokroojeniu ich w plasterki nalezy rozlozyc je na reczniku papierowym i chwilke odczekac.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Papryka Ricotta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować