Witam wszystkich na portalu, po mojej długiej nieobecności. Zaczynam nadrabiać zaległości od tego wpisu i zapraszam wszystkich co mnie nie znają na mój profil gdzie znajdziecie moją włoską kuchnie! We Włoszech (gdzie mieszkam od 13 lat) sezon na cukinię i jej kwiaty w pełni, w Polsce pewnie już też niedługo się zacznie. Włosi kwiaty cukinii wykorzystują w kuchni na wiele sposobów. Ja polecam Wam ten pyszny kisz, czyli wytrawne ciasto. Idealne jako przekąska lub kompletne danie. Smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno. Polecam!
0 (0 ocen)
Porady
Fasola w trakcie 1 fazy pieczenia ciasta służy temu, aby nasz spód się nie podnosił w trakcie pieczenia i jednolicie się upiekł. Fileciki anchois można zastąpić około 50 g. Chudego wędzonego boczku, quiche będzie miał całkiem inny smak, ale będzie również smaczny. W tym przypadku boczek należy pokroić w drobną kosteczkę, a następnie podsmażyć razem z szalotka (pkt.3). Domowe ciasto brisee można zastąpić tym gotowym lub gotowym surowym ciastem francuskim (wtedy przygotowanie tego dania będzie banalnie proste i bardzo szybkie w przygotowaniu). W przypadku użycia ciasta francuskiego należy skrócić czas pieczenia zgodnie z informacją na opakowaniu.
Komentarze