REKLAMA
Nie ma chyba większej fanki ogórków kiszonych ode mnie :) Chrupiące, twarde i niebywale aromatyczne ogórki uwielbiam jako samodzielną przekąskę. Takie ogórki sprawdzają się również jako świetny dodatek do drugiego dania czy jako główny składnik zupy ogórkowej. Nie wyobrażam sobie również sałatki jarzynowej bez domowego ogórka kiszonego.
Smaczne, chrupiące, twarde ogóreczki. Dobre do sałatek, na kanapkę i jako przystawka. Polecam ;)
Bigos. Tym najsmaczniejszym jest prawdziwy staropolski. Ale oprócz wspaniałego smaku jest również kaloryczny i tłusty. Aby jednak nie obciążał naszego zdrowia, nieco zmieniłam jego składniki.
Marynowane jajka w kolorze purpury. Potrawa pod względem smakowym utrzymana w stylu kuchni Dalekiego Wschodu. Pikantne jajka, charakterne i aromatyczne, to świetna propozycja na wielkanocne menu, a także na oryginalną przystawkę nie tylko od święta.
Kto jeszcze nie próbował robić ogórków małosolnych to niech szybciutko zabiera się do roboty, polecam pyszne i szybkie ogóreczki małosolne z zalewy z przyprawami, najlepsze są malutkie :) w taki sposób robię co roku :)
warzywa mam w ogrodzie, więc przyrządzam dania smaczne i zdrowe bo wiem co jem ;)
Pyszne malutkie chrupiące ogóreczki z papryczkami chili idealne na kanapkę ale świetne jako przegryzka do grill czy obiadu. Gorąco polecam bo sezon ogórkowy w pełni :)
Przepis na marynowaną cukinię pochodzi ze starego zeszytu babci mojego męża. Taką cukinię chętnie zajadamy jako dodatek do obiadu lub po prostu jako przekąskę. Świetnie komponuje się także w sałatkach.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna