REKLAMA
Dynia, często kojarzona jako obojętna w smaku, dobrze zamarynowana stanowi idealny dodatek do sałatek, zup czy sosów. Warto w porę pomyśleć o przetworach z tej zdrowej i wartościowej rośliny.
(średnia 5 z 185 głosów)
Domowe przetwory z drobnej cebulki dymki. Warzywo w pikantnej marynacie i zarazem słodko – kwaśnej odsłonie.
Dynia marynowana to doskonała propozycja do sałatek lub dań na ciepło.
Botwinka w zaprawie pomidorowej z dodatkiem aromatycznych przypraw, wzbogacona lubczykiem i koprem z nasionami. Ciekawy, sezonowy dodatek do obiadu. Polecam!
To doskonały dodatek do przekąsek, sałatek i dań mięsnych.
Ogórki sałatkowe w marynacie z przyprawami korzennymi i aromatycznymi ziołami. Świetne na kanapki, również te podawane na ciepło, i do zapiekanek. Sprawdzą się także jako dodatek do sałatki, zupy, a nawet sosu.
Komentarze